scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Wat schuift 't?

Gepubliceerd op 14 april 2004 door John ter Meer

Voor de sollicitanten onder ons: stuur je cv eens naar een F1 team want een baan als F1 coureur is lucratief. Onder de rijdende milionairs zijn echter de verschillen in beloning nogal groot, blijkt uit het lijstje van Business F1. Je kunt dus veel verdienen, maar er blijft altijd ruimte over om jaloers naar je collega te kijken, vooral als hij Michael Schumacher heet. De Duitse wereldkampioen toucheert al gauw zo'n slordige 30 miljoen (US) dollars per jaar.


32 Miljoen: voor minder komt hij zijn bed niet uit...

De povere resultaten van zijn kleine broertje Ralf zijn nog altijd goed voor 14 miljoen dollartjes. Met pover bedoelen we dan zijn zes gewonnen Grand Prix', vergeleken met Rubens Barrichello en David Coulthard die het met aanmerkelijk minder geld moeten doen: 5,5 respectievelijk 8 miljoen. Barrichello won één Grand Prix meer dan Ralf Schumacher en Coulthard zelfs zeven.

Onderstaand een lijstje met coureurs en de daarbij horende salarissen. We voegen eraan toe dat we deze bedragen niet kunnen verifieren.

Michael Schumacher : 32 miljoen
Ralf Schumacher : 14 miljoen
Juan Pablo Montoya : 12 miljoen
Kimi Raikkonen : 8 miljoen
David Coulthard : 8 miljoen
Fernando Alonso : 6.3 miljoen
Jarno Trulli : 6 miljoen
Rubens Barrichello : 5.5 miljoen
Olivier Panis : 4.5 miljoen
Cristiano da Matta : 4 miljoen
Jenson Button : 3.7 miljoen
Giancarlo Fisichella : 3 miljoen
Mark Webber : 2 miljoen
Felipe Massa : 1.5 miljoen

De coureurs die niet op het lijstje voorkomen zullen ongetwijfeld niet voor 'de kat zijn viool' rondrijden, maar van hen mogen we voorzichtigjes aannemen dat ze sponsorgeld hebben meegenomen om te mogen rijden.

John ter Meer