scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ook prijzen Magny Cours omlaag

Gepubliceerd op 09 april 2004 door Bianca Zoon

In navolging van de Nürburgring gaan ook de toegangskaarten voor Magny Cours in prijs omlaag. De belangstelling voor de Franse Grand Prix loopt erg terug, mogelijk mede veroorzaakt door het late besluit de GP van Frankrijk alsnog op Magny Cours doorgang te laten vinden.

De dalende tendens in de verkoop van toegangskaarten van de afgelopen jaren vindt echter voor het belangrijkste deel zijn oorsprong in de exorbitante prijzen van de kaartjes. Voor het bedrag wat je voor een beetje weekendkaart moet uitgeven, kun je een seizoenskaart van een eredivisieclub kopen, om maar eens het vergelijk met een andere sport te trekken.

De Fransen willen niet alleen de prijs van de kaartjes verlagen, maar het hele weekend opleuken, met de F3000 race, de Porsche Supercup en een historische Grand Prix. “We gokken op een breder publiek”, aldus voorzitter Jacques Regis. Die ook wist te melden dat sponsor Mobil 1 ook dit jaar weer van de partij is. Minder te spreken is Regis over het feit, dat er zoveel van het geld aan de strijkstok blijft hangen voor FIA overhead kosten. Zeker nu de Frans overheid de Grand Prix niet meer subsidieert, moeten de organisatoren van de Frans Grand Prix elk eurodubbeltje omdraaien.


Jos´ gloriemoment op Magny Cours vorig jaar

Bianca Zoon