scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mercedes ageert tegen McLaren

Gepubliceerd op 08 april 2004 door Jo Vleugels

Een niet mis te verstaan bewijs van misnoegen is door de Mercedes leiding aan het McLaren Formule 1 team gegeven. Het concern heeft een televisiespot met in de hoofdrol Kimi Räikkönen per direct ingetrokken. Na vier motorenschades denkt men bij Mercedes dat het niet meer gepast is om het Formule 1 team te associëren met de nieuwe C-klasse Mercedes. Indien er niet snel verbetering komt bij McLaren is de kans groot dat de "Kimi-spot" helemaal niet meer uitgezonden wordt.


Norbert Haug, veel problemen

Norbert Haug, sportchef van Mercedes verklaarde dat stoppen in de Formule 1 zeker geen thema is. Daarvoor zijn er jarenlang te veel miljoenen in deze sport gestoken. "Wat we doen moeten is harder werken en beter worden" is zijn eenvoudige repliek.

Speculaties over een mogelijk vertrek uit de Formule 1 van Mercedes zijn de laatste dagen niet van de lucht. Deze worden gespekt door het feit dat per 1 mei een nieuw bewind komt in Stuttgart. Voormalige chef Hubbert, een fervente autosportliefhebber, wordt opgevolgd door Wolfgang Bernhard. Deze laatste is bekend door scherpe kosten-baten analyses, maar zeker niet door liefde voor de motorsport. Critici vinden de kosten van 280 miljoen Euro in vier jaar racen zonder titel veel te hoog. Terugtrekken is echter ook enkel kapitaalvernietiging. De uitspraak van Norbert Haug zal dus niet ver van de waarheid zitten. Er zal harder gewerkt moeten worden!

Jo Vleugels