scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ook 3e pole van het seizoen voor Michael Schumacher

Gepubliceerd op 03 april 2004 door Martin Zoon

Zojuist heeft Michael Schumacher geschiedenis geschreven door zich te laten noteren als de eerste pole-sitter van de Grand Prix van Bahrein. Voor de 3e keer op rij werkte de 6-voudig wereldkampioen een foutloos rondje af op hèt moment dat het er werkelijk toe doet. Daar teamgenoot Rubens Barrichello de Duitser behoorlijk in het spoor bleef, zullen we het morgen weer met een rode eerste startrij moeten doen.


Michael Schumacher

De twee Williamsen konden hun ambities dus nèt niet waar maken. Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher bezetten respectievelijk de 3e en 4e plek. De 5e plaats wordt bezet door Takuma Sato, die daarmee op knappe wijze teamgenoot Jenson Button opzij zette. Niet al te ver overigens, de beide B.A.R.’s bezetten samen de 3e startrij.
Verder komen we niet al te veel verrassingen tegen in de kwalificatie-uitslag. Toyota lijkt zich langzaam aan wat naar voren te werken en McLaren wordt daarmee min of meer de rol van middenmoter opgedrongen. Sauber en Jaguar waren dat al, waarbij de winst van Christian Klien in zijn onderlinge kwalificatie-duel met Mark Webber als interessant mag worden aangemerkt. Het is voor ‘kwalificatie-beest’ Webber lang geleden dat een teamgenoot vóór hem stond op de grid.

Eén dissonant treffen we nog wel aan in de startopstelling. De Renault van supertalent Fernando Alonso staat zo’n 13 plaatsen te ver naar achter op de grid. De jonge Spanjaard bewerkstelligde dit zonder een strafmaatregel à la Kimi Räikkönen, die deze overigens min of meer ‘omzeilde’ door na een langzaam rondje zijn ‘Mac’ de FIA-pitbox in te sturen, maar volkomen op eigen houtje door zijn snelle rondje als een rookie te verprutsen. Hiermee staat Alonso voor de tweede opeenvolgende keer op een startpositie midden in het startgeweld en daarmee voorlopig ver buiten de WK-punten.


Martin Zoon