scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sato onder curatele?

Gepubliceerd op 22 maart 2004 door Martin Zoon

Het seizoen is pas twee races jong, maar B.A.R.-teambaas Dave Richards heeft al in de gaten dat hij Takumo Sato een beetje extra aandacht moet schenken. De kleine Japanner gaat naar Richards’ zin te vaak van het asfalt af, dus ziet hij zich genoodzaakt om ‘Taku’ de komende tijd te leren dat hij zich een rustiger rijstijl aan moet meten.


Takuma Sato

Een teambaas die zijn coureur moet leren hoe hij zijn auto in het rechte spoor kan houden. Is dat Formule 1 anno 2004?
David Richards vindt dat helemaal niet zo gek. “Ik zie het juist als een van mijn taken, om Takuma te verbeteren. Ik zal hem leren dat niet hìj maar de auto het werk moet doen. Jij racet, zoals ik golf, heb ik ‘m al gezegd. Ik pak mijn ‘driver’, ros de bal zover mogelijk weg en denk dat ik dan een goede golfer ben” zo analyseert Richards Sato’s over-enthousiaste rijstijl. “Takuma en ik zullen de komende weken wat meer tijd doorbrengen en we zullen zien of hij zich kan verbeteren”.

Takuma Sato reed gisteren overigens een prima race in Maleisië. Na een goede start stoomde hij op naar de 7e plek en leken WK-punten onder handbereik. Echter, met nog 4 ronden te gaan begaf de Honda-motor achterin zijn B.A.R. het.

Martin Zoon