scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ralf waarschuwt teammaat

Gepubliceerd op 18 maart 2004 door Martin Zoon

“De volgende keer ros ik hem van de baan” luidt de waarschuwing van Ralf Schumacher aan het adres van zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya. In niet mis te verstane bewoordingen maakte de jongste van de gebroeders Schumacher vandaag duidelijk dat de inhaalmanoeuvre van JPM in de tweede de ronde van de GP van Australië hem niet kon bekoren.


Ralf Schumacher gaat niet meer opzij voor zijn team’maat’.

In een poging om Fernando Alonso van zich af te houden verremde Montoya zich in de eerste bocht, direct na de start. In de daaropvolgende ronden zette de Columbiaan alles op alles om zijn verlies te compenseren. Dat hij in dergelijke situaties de kleuren van de auto van zijn eigen team op één hoop gooit met die van de concurrentie, hebben wij (èn Ralf) al vaker mogen aanschouwen. Minder dan een klein gaatje en JP mikt zijn voorvleugel ertussen, ook al is het zijn teamgenoot.

En dat is Ralf Schumacher momenteel goed zat. “Vanaf nu is het niet vanzelfsprekend meer dat ik voor hem opzij ga. De afgelopen keer in Melbourne heb ik gedacht aan het teambelang en maakte ik plaats” zo verklaarde Schumi II zijn hoffelijkheid. “Met een dergelijke inhaalactie heb je overigens maar twee opties: òf je geeft de ander ruimte òf je gaat er met zijn tweeën vanaf. Een volgende keer zal ik echter niet twijfelen … dan maar allebei eraf”.
Op de vraag aan Ralf of het gegeven dat Montoya aan het eind van het seizoen Willams zal verlaten, er voor zorgt dat het teambelang bij Montoya van ondergeschikt belang lijkt te zijn geworden, klinkt een ietwat ontwijkend antwoord. “Ik weet het niet” antwoordt hij “onze relatie is zeker niet slecht. Maar om elkaar als teamgenoten met dergelijke situaties op te zadelen lijkt mij in ieder geval geen goede zaak voor het team”.

Martin Zoon