scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bernie Ecclestone aangeklaagd

Gepubliceerd op 18 maart 2004 door Jo Vleugels

"Ecclestone doet gewoon waar hij zin in heeft, dat kan echt niet verder zo", aldus een betrokkene van de BayernLB Bank.
Ze hebben lang genoeg alleen maar toegekeken, de in de Formule 1 holding betrokken banken BayernLB, Lehman Brothers en JP Morgan. Zoals de "Financial Times Deutschland" vandaag berichtte is er een aanklacht tegen Bernie Ecclestone ingediend.

Het boterde al geruime tijd niet tussen Bernie en de banken. Vooral de zeggenschap die de banken mochten uitoefenen was zo klein, dat deze te verwaarlozen was. Zoals verstappen.com al op 11 maart j.l. berichtte spelen er erg veel belangen rondom het nieuwe contract dat afgesloten is tussen de SLEC, de banken en de autofabrikanten. Omdat Bernie zijn handtekening weigert te zetten, heeft hij de banken zonder meer benadeeld doordat een dure miljarden-lening niet afgelost kan worden. Als puntje bij paaltje komt, is de zeggenschap van Bernie Ecclestone echter helemaal niet zo groot, tenminste niet wettelijk.

De aanklacht betreft een ruzie over de bezetting van de directiepost bij SLEC. Via het gerecht willen de banken een andere directeur kunnen aanstellen die de zeggenschap over Formule 1 in ieder geval mede kan bepalen.
Om definitief tot een langlopende overeenkomst tussen de banken en de autofabrikanten te komen dienen de banken niet alleen een rechtsgeldige beslissingsbevoegdheid over SLEC te hebben, maar ook een daadwerkelijke. En vooral voor dat laatste geeft Bernie Ecclestone ze momenteel geen kans.

De gemiddelde fan hoeft trouwens voor beide geen sympathie uit te oefenen. Er is geen greintje sport betrokken bij deze ruzies, die enkel over geld gaan. Voor diegene die het precies willen weten: de aanklacht is gericht tegen Ecclestones Familiebedrijf Bambino Holdings en tegen twee medewerkers van Bambino Holdings, de Zwitserse advocaat Luc Argand en zijn vrouw Emanuèle.

Jo Vleugels