scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toyota: "Sorry!"

Gepubliceerd op 16 maart 2004 door Bas Winckels

Bij monde van Tsutomu Tomita heeft Toyota in een persbericht aan al haar fans haar excuses aangeboden voor de slechte prestatie van het team in Australië. "Het spijt me heel erg voor de Toyota fans over de hele wereld, maar iedereen kan er van uitgaan dat we onze uiterste best gaan doen om ons in de komende races te verbeteren."

Down Under werden beide rood-witte bolides twee maal op een ronde gezet door winnaar Michael Schumacher. Dit staat totaal niet in verhouding tot wat je mag verwachten van het Japanse team, gezien het budget wat men te besteden heeft.

Toch is er hoop voor Toyota: de aankomende race in Maleisië zal onder hoge temperaturen gereden worden. Dit weertype past veel beter bij de Michelin-banden, die elke race onder de Toyota's gemonteerd worden. Daarnaast zijn er meer lange rechte stukken, waar de Toyota-motor beter uit de verf zou moeten kunnen komen. Tomita hoopt dan ook op een beter race-weekend dan anderhalve week geleden. Ook technisch directeur Mike Gascoyne weet nog een lichtpuntje aan te stippen: "Voor dit weekend hebben we een nieuwe voorvleugel en nieuwe turning-vanes."

De twee Toyota-rijders, Cristiano da Matta en Olivier Panis, zien het in ieder geval nog wel zitten. Zij kijken hoopvol uit naar de komende race.


De nieuwe Toyota was niet snel genoeg in Australië

Bas Winckels