scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bridgestone vol vertrouwen voor GP van Maleisië

Gepubliceerd op 15 maart 2004 door Bianca Zoon

In de aanloop naar "the hottest race", de Grand Prix van Maleisië, is bandenfabrikant vol vertrouwen over de prestaties van het rubber. Niet helemaal vreemd, dat de bandenfabrikant zijn spelletje poker met meer flair durft te spelen, getuige de overmacht van het op Bridgestone rubber geschoeide Ferrari team in Australië. Maar de Grand Prix van Maleisië kenmerkt zich toch voornamelijk door de extreem hoge temperaturen. In het verleden bleek dat Bridgestone met name onder die omstandigheden een flinke veer moest laten tegenover concurrent Michelin.

Motorsportdirecteur van Bridgestone Hiroshi Yasukawa voorspelt het volgende: "Ik verwacht dat onze banden en de teams ook in Sepang laten zien hoe competitief ze zijn." Het orakel van Bridgestone weet zelfs te melden, dat de teams van Jordan, Sauber en Minardi in de punten gaan rijden. Kunnen wij deze man enig verstand van banden toedichten, blijft het maar zeer de vraag of hij bij deze gedurfde uitspraak ook de betrouwbaarheid en snelheid van de Ford motoren en de chassis' heeft meegewogen.

Voor de race in Sepang worden ongeveer 1.400 Potenza Formule 1 banden ingevlogen. Met een grote verscheidenheid aan types, denkt Bridgestone aan elk weertype het hoofd te kunnen bieden in Maleisië. De nieuwe banden van Bridgestone moeten de hegemonie in de hitte van het Franse rubber doorbreken. De technisch directeur van Bridgestone Hisao Suganuma maakt wereldkundig dat ze enorme vorderingen hebben gemaakt met de ontwikkeling van banden voor de hogere temperaturen. "Ik kijk uit naar het moment waarop wij kunnen laten zien wat een vooruitgang wij hebben geboekt, zoals we ook in Melbourne hebben gedaan."


Gaan banden een cruciale rol spelen in Sepang?!


Bianca Zoon