scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Eerste pole 2004 voor Michael Schumacher

Gepubliceerd op 06 maart 2004 door Martin Zoon

De toon is gezet. De eerste serieuze krachtmeting heeft plaatsgevonden en wederom is het Michael Schumacher die in de Ferrari zich de beste uitgangspositie voor de de start van de eerste race van het seizoen heeft verworven. Wéér een pole voor Schumi, derhalve.
Wanneer de Duitser morgen op de grid naar rechts kijkt ziet hij daar teamgenoot Barrichello staan, die dus de tweede plek voor zich opeiste.


Michael Schumacher zet de toon met de eerste pole van het nieuwe seizoen

Wat de race morgen brengen zal is natuurlijk nu nog giswerk, maar gesteld kan worden dat Ferrari op het circuit van Albert Park, met haar hegemonie tòt en met de kwalificatie, een duidelijk signaal afgeeft. ‘ Ondanks’ -of misschien wel dankzij- de Bridgestone banden leidt het Italiaanse team voorlopig weer de dans om de seconden en dwingt het de naaste concurrentie, met Michelin in het gevolg, te blijven piekeren over hoe men het scharlaken rood zal kunnen passeren.

De eerste Williams, met Juan Pablo Montoya achter het stuur, vinden we dus op de tweede startrij, met daarnaast Jenson Button in de B.A.R.. Button bevestigde andermaal zijn goede vorm en die van zijn gehele team. De supersnelle rondes tijdens de diverse tests van de afgelopen maanden blijken dus weldegelijk gereden te zijn in realistische setups. De derde startrij wordt gevormd door Fernando Alonso en Mark Webber in respectievelijk de Renault en de Jaguar. Een onverwacht goed resultaat voor met name Mark Webber.


Jenson Button bevestigde zijn goede vorm

De middenmoot wordt aangevoerd door Takuma Sato, die een prima 7e plek pakte en eindigt op plaats 15 met Nick Heidfeld voor Jordan. Dat we in dit gedeelte van de grid Ralf Schumacher en de beide McLaren’s terugvinden mag op zijn minst teleurstellend genoemd worden voor de betrokkenen. De 12e stek van David Coulthard neigt echter al meer naar de kwalificatie ‘dramatisch’, temeer daar een uitstapje in het gras na het uitkomen van de laatste bocht ervoor zorgde dat DC zijn laatste seizoen in het zilvergrijs wel erg knullig start.

De laatste gekwalificeerde coureur vinden we terug op plaats 17 in de persoon van Zsolt Baumgartner. Dat betekent dat de jonge Hongaar morgen teamgenoot Gianmaria Bruni, vergezeld van Olivier Panis en Christian Klien achter zich weet.
Bruni en Panis konden vanwege technische problemen hun echte ‘kwali’ niet eens aanvangen.


Christian Klien gleed van de baan tijdens zijn out-lap

Jaguar-rookie Klien bewees zichzelf en zijn team geen dienst door zich al in zijn out-lap nadrukkelijk te vergalopperen en van het warme asfalt te glijden. De jonge Klien, die vlak voor zijn vertrek uit de pitbox nog vrolijk in beeld was, zwaaiend naar zijn familie in Oostenrijk, werd direct na zijn uitstap op het gras door zijn team naar binnen geroepen om erger te voorkomen. Afgezet tegen de prima uitgangspositie van Mark Webber zal het teleurstellend zijn voor het team van Jaguar te constateren dat, al voordat er één meter geracet is, het uitzicht op punten voor beide coureurs vervlogen is.

Martin Zoon