scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bas Leinders testrijder Minardi

Gepubliceerd op 03 maart 2004 door John ter Meer

Nog meer Minardi nieuws: Bas Leinders is bij het team bevestigd als testrijder voor het seizoen 2004. De 28-jarige Belg zal naast de geplande tests ook gedurende de Grand Prix weekends op vrijdag achter het stuur zitten. Of dat komende vrijdag in Melbourne reeds het geval is, is zeer twijfelachtig omdat Leinders nog niet in het bezit is van de vereiste superlicentie. De test die hij onlangs deed bij Jordan was niet voldoende voor de benodigde F1 kilometers. Doordat hij in zijn eerste rondje in de Jordan auto hard van de baan ging bleef er te weinig over om direct de superlicentie te kunnen ophalen.

Leinders won in het verleden het kampioenschap in de Britse en Europese Formule Ford, de Europese Formule Opel en de Duitse Formule 3. De laatste jaren was hij actief in de Nissan World Series, waar hij in het kampioenschap tweemaal als derde eindigde.

Ook Tom Coronel was de laatste tijd veelvuldig in het nieuws als het om Minardi ging. Gezien het feit dat Wilux titelsponsor geworden is bij Minardi ligt er misschien voor de Nederlandse coureur ook nog wat in het verschiet, maar over de rol van Coronel is vooralsnog niets bekend.

John ter Meer