scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coureurs hebben er zin in

Gepubliceerd op 02 maart 2004 door Bas Winckels

Vlak voordat het hele Formule 1-circus weer van start gaat, a.s. vrijdag, spreken de coureurs zich uit over het komende seizoen.

Allereerst Michael Schumacher. Vorig seizoen behaalde hij zijn zesde wereldtitel. Het lijkt alleen maar logisch dat hij op jacht gaat naar nummer zeven. "We hebben veel getest, maar ik moet zeggen dat ik niet kan wachten om te gaan racen!" Hij verwacht niet dat het behalen van een zevende wereldtitel eenvoudig zal worden. "Dat komt niet alleen doordat de concurrentie moeilijker te verslaan zal zijn, maar ook omdat er weer nieuwe regels zijn." Opvallend is dat Schumacher het niet heeft over de "sterke 3", maar over de "sterke 4 teams" als hij het heeft over topteams: Ferrari, Williams, McLaren en Renault. "Ik denk dat elke rijder die bij dit team rijdt, een goede kans maakt op de titel."

Snel in de tests, en dus een gevaarlijke outsider voor overwinningen in races, is het team BAR. Evenals Schumacher kan eerste rijder Jenson Button niet wachten totdat het seizoen begint. "We willen vanaf het begin af aan sterk zijn en als we snel kunnen zijn in de eerste race, dan zal dat ons zelfvertrouwen erg veel goed doen en kunnen we nog meer gaan pushen. De auto was erg sterk in de wintertests en ik verwacht dat we betrouwbaar zijn en voor podiums kunnen vechten."

Ondanks dat de R5 een slechte reputatie kreeg in de eerste tests, denkt Mark Webber dat Jaguar wel degelijk competitief zal zijn in 2004. "De media hebben het allemaal erg opgeklopt, maar we wisten waar we mee bezig waren. Aanstaande zaterdag en zondag zullen we een duidelijk beeld hebben van waar we de komende twee, drie maanden zullen staan."

Bij McLaren weet David Coulthard dat hij sneller zal moeten zijn dan Kimi Raikkonen om zijn toekomst in de Formule 1 veilig te stellen. En het is zelfs nog maar de vraag of dat genoeg is. Volgend jaar moet immers één van hen wijken voor Juan Pablo Montoya, die (heel ongebruikelijk) nu al is bevestigd als rijder voor dit team in 2005. "Dit is nieuw in deze sport," aldus Coulthard, "maar toch gaat het er nog steeds om de auto zo snel mogelijk te rijden en er resultaten mee te behalen. Ik moet Kimi en iedereen achter mij laten om het kampioenschap te winnen, wat mijn doel is. Ik heb vetrouwen in mijn snelheid en in mijn racevermogen. Hopelijk volgen de resultaten vanzelf. Ik hoop op een competitief jaar, en mijn intentie is om in 2005 een competitief stoeltje te bezetten."

Juan Pablo Montoya denkt dat Williams beter voorbereid is dan bij de seizoensstart van 2003. "Ik denk dat de Fw26 vanaf het begin af aan competitief zal zijn. Vorig jaar moest er veel aan de auto gebeuren om het maximale eruit te halen. Ik heb er vertrouwen in." Dat mag ook wel, als je een motor achter je rug hebt liggen die dit jaar, volgens motorsport directeur van BMW Mario Theissen, méér dan 900 pk zal leveren.

Bas Winckels