scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

In de column: Edward van Cuilenborg

Gepubliceerd op 01 maart 2004 door Richard de Klerk

Aanstaand weekend beleeft Edward van Cuilenborg zijn vuurdoop in de Formule 1. Dan mag hij als SBS-presentator laten zien, wat hij inmiddels weet over het ongeëvenaarde wereldje van de koningsklasse in de autosport. Dat dit hem wel toevertrouwd is, mag blijken uit zijn reeds imposante staat van dienst in sportland. Van Cuilenborg ontwikkelde zich vanaf zijn entree in relatief korte tijd tot één van de boegbeelden van Studio Sport. Dat dit ook in commercieel omroepland niet onopgemerkt bleef, bleek uit het riante voorstel wat SBS hem 2 jaar geleden deed. Met het vooruitzicht een zeer veelzijdig takenpakket aldaar te krijgen, twijfelde de boomlange presentator geen moment. Inmiddels heeft Van Cuilenborg zijn sporen verdiend als presentator van voetbal- en dart-evenementen. Vanaf komend weekend zal hij zijn CV mogen verfraaien met de prestigieuze titel van presentator van het Formule 1 programma van SBS.

Het is daarom dat we erg verheugd zijn dat Edward de moeite wilde nemen een column voor deze site te schrijven. Op treffende wijze weet hij een vergelijk te maken tussen Jos Verstappen en Clarence Seedorf.

Jos en Clarence

Afgelopen winter was ik binnen een maand in Jerez en Milaan. Voor testraces en de derby Milan-Inter. Twee gedachten schoten door mijn hoofd. Ten eerste: de kwaliteiten van Jos (en Clarence) worden in Nederland niet op waarde geschat en ten tweede: we kunnen hier niet omgaan met internationale vedettes.

Lees het complete verhaal in de column.