scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

TAG Heuer trekt zich terug

Gepubliceerd op 24 februari 2004 door Bas Winckels

TAG Heuer zal met directe ingang niet meer betrokken zijn bij de tijdwaarneming van de Formule 1. Het Zwitserse bedrijf zal wel sponsor blijven van het McLaren team.

Na de Grand Prix van Brazilië van vorig jaar, waarin Kimi Raikkonen in eerste instantie onterecht tot winnaar werd uitgeroepen, komt het bericht niet als een verrassing. TAG Heuer nam van dit incident alle schuld op zich. Het vertrek uit de Formule 1 gaat gepaard met een intrede in de Indy Racing League. Daarin introduceert TAG Heuer een systeem waarin de tijd tot op één tienduizendste van een seconde kan worden vastgesteld. Tot nu toe klokte men op één duizendste van een seconde.

Het afscheid van de Zwitserse klokkenbouwer betekent niet dat de Formule 1-bolides hun rondjes zonder tijdwaarneming moeten gaan rijden. In de praktijk was het al enkele jaren zo dat de FOM (Formula One Management) verantwoordelijk was voor de tijdwaarneming. TAG Heuer leverde het materiaal en verbond zijn naam aan de tijdwaarneming.

Bernie Ecclestone mag dus nu op zoek naar een nieuwe klokkenfabrikant die de tijd wil gaan bijhouden. In de wandelgangen wordt Swatch genoemd. Dit bedrijf was al eerder als sponsor van de teams Lotus en Renault actief in de Formule 1, onder de naam Tissot.