scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coronel: wel of niet Minardi?

Gepubliceerd op 20 februari 2004 door John ter Meer

In de Nederlandse pers maakte Tom Coronel gisteren gewag van zijn toekomstige rol als derde coureur bij Minardi. Er zou zelfs al een contract getekend zijn. Met dank aan sanitairfabrikant Wilux dat graag hoofdsponsor wordt van Minardi. Goed nieuws voor de Nederlandse autosportfans dus. Echter, enige reserve moet blijkbaar in acht worden genomen.

Zowel op de website van Minardi als op de website van sponsor Wilux wordt nog geen melding gemaakt van Tom Coronel als (test)coureur. En zo liet Minardi gisteren ten overstaan van F1news.nl weten niet blij te zijn met de loslippigheid van de voormale Formule Nippon kampioen.

Een en ander schijnt ook af te hangen van een Chinees bedrijf dat ook sponsorplannen met Minardi heeft, maar daarvoor binnen afzienbare tijd uitsluitsel over moet geven. Gaat dat verhaal door dan zal Wilux subsponsor worden van Minardi en is de vraag in hoeverre Coronel als testrijder ingezet kan worden. Maar ook als Wilux hoofdsponsor wordt is de rol van Coronel nog onduidelijk, getuige de reactie van Minardi. Het team heeft momenteel gesprekken met diverse coureurs over de rol als testrijder op de vrijdagen van Grand Prix weekends.

Feit is wel dat teambaas Paul Stoddart in Rotterdam gesprekken heeft gevoerd met Wilux directeur Ruud Wildschut, maar de inhoud daarvan zou sponsoring zijn geweest.

Het zou voor Tom Coronel een fantastische kans betekenen om zijn talenten in de hoogste klasse van de autosport te etaleren. Hopelijk heeft hij niet voor zijn beurt gesproken. En dat dat niet altijd goed uitpakt heeft de geschiedenis geleerd.