scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ruzie Magny Cours aanleiding vertrek Montoya

Gepubliceerd op 13 februari 2004 door Bianca Zoon

Volgens Patrick Head, technisch directeur van het Williams team, is de ruzie tijdens de Grand Prix van Frankrijk de directe aanleiding voor Montoya om naar het McLaren team over te stappen.
Tijdens de Grand Prix op Magny Cours was Montoya furieus over de vermeende voorkeursbehandeling van Ralf Schumacher door het team. De licht ontvlambare Montoya ontstak daarop in een scheldkanonnade en gaf het personeel in niet mis te verstane bewoordingen aan dat hij allerminst blij was met de gang van zaken.
Eind van het liedje was, dat Montoya weinig gemotiveerd zijn weg vervolgde die race. Wat hem volgens Head de overwinning heeft gekost.

Na de race is Montoya flink gekapitteld door Head en Frank Williams. Beiden hadden echter niet het gevoel dat Montoya onder de indruk was van deze reprimande. Head is er echter wel van overtuigd dat de beslissing om te vertrekken bij Williams enkele dagen na deze uitbarsting is genomen.

Volgens Head zal Montoya in de toekomst nog wel eens een wereldkampioenschap op zijn naam zetten. Maar de impulsieve aard van Montoya speelt hem nog wel eens parten, was Head´s kritiek.


Impulsieve Montoya kiest voor McLaren na ruzie