scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Montoya snelste in Barcelona

Gepubliceerd op 05 februari 2004 door Martin Zoon

Op de vierde testdag in Barcelona was het Juan Pablo Montoya die aan het eind van de dag de tijdstabellen weer eens aanvoerde. In de FW26 was de Columbiaan een stuk sneller dan zijn snelste ronde van gisteren, echter bleef hij wel meer dan een seconde van het ronderecord van Takuma Sato.


Juan Pablo Montoya toonde zich tevreden met de vooruitgang van de FW26.

Fernando Alonso, die Michelin rubber testte, zat Montoya wederom op de hielen. Daarachter eisten testcoureurs Antonio Pizzonia en Franck Montagny respectievelijk de derde en vierde plek op.
Voor Toyota viel het allemaal niet mee vandaag. Naast de crash van Olivier Panis had men ook te maken met een schuiver van Cristiano de Matta. In de ochtend gleed de kleine Braziliaan eveneens van de baan en beschadigde de neus van zijn bolide. Uiteindelijk kwam Da Matta nog aan een respectabel aantal ronden.

De McLarens vinden we vandaag weer terug aan de onderkant van het rijtje testers. Diverse problemen met de motor hebben geleid tot het bestellen van een aantal nieuwe Mercedes-motoren. Tevens bevestigde het team dat op ongeveer de helft van het komende seizoen rekening gehouden moet worden met het inzetten van de B-spec van de MP4-19. Gesteld wordt dat men wil voorkomen te snel uitontwikkeld te zijn met de huidige auto; de introductie van een ‘half-nieuwe’ auto zal de McLarencoureurs tegen die tijd een ‘boost’ moeten geven bij het binnenhengelen van de punten.


MP4-19 overtuigt (nog) niet.

Mooie vooruitzichten dus voor Kimi Raikkonen en David Coulthard, … of juist een teken aan de wand? De nieuwe MP4-19 ontwikkelt zich namelijk niet op de manier als Ron Dennis en zijn team verwacht hadden. De rondetijden blijven telkens ver achter bij die van de concurrentie; concurrentie waar tegenwoordig dus ook de teams van Renault en B.A.R. tot gerekend kunnen worden. De ‘stoere’ aankondiging van de MP4-19B lijkt daarom eerder voeding te geven aan de geruchten omtrent een algemene ontevredenheid over de huidige bolide, dan dat het gezien wordt als een strategische stap in strijd om het WK.

De officieuze tijden van Barcelona, dag 4:

Pos Coureur Chassis-motor Banden Tijd Ronden
1 Juan Pablo Montoya Williams-BMW M 1m14.804s 50*
2 Fernando Alonso Renault M 1m15.080s 75*
3 Antonio Pizzonia Williams-BMW M 1m15.112s 51*
4 Franck Montagny Renault M 1m15.170s 75*
5 Cristiano da Matta Toyota M 1m15.705s 96*
6 Nelson Piquet Jr Williams-BMW M 1m15.809s 51
7 David Coulthard McLaren-Mercedes M 1m15.908s 51*
8 Olivier Panis Toyota M 1m15.911s 37*
9 Alex Wurz McLaren-Mercedes M 1m16.022s 64*

* 2004 auto