scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bernie bijt van zich af

Gepubliceerd op 02 februari 2004 door Bianca Zoon

Bernie Ecclestone heeft tijdens een interview met La Gazetta dello Sport flink van zich afgebeten richting de teams. Bernie zegt het zat te zijn, dat de teams maar om geld komen zeuren.

“Het probleem is dat een team alles uitgeeft wat het heeft gekregen” en noemt als voorbeeld van de bestedingsdrift van de teams, de enorme hoeveelheid vracht, dat elk team in zijn kielzog meesleept. Ook het feit dat er zo´n 100 man personeel aanwezig is bij een reguliere test, schiet volgens Ecclestone volledig zijn doel voorbij. Is deze kritiek voornamelijk gericht op de grotere teams, Ecclestone spaart ook de kleinere teams niet, door Minardi en Jordan openlijk een sneer te geven. “In plaats van met de pet rond te gaan, zouden deze twee teams zich moeten afvragen waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Jarengeleden zat Frank Williams in een nog lastiger pakket, maar die was ook in staat zijn team weer naar het hoogste plan te tillen”, aldus de baas van het gehele circus.

Of deze uitspraken gedaan zijn, na de uitlatingen van Renault´s corryfee Faure, die rekent op zo´n 10 miljoen dollar extra van de FIA, is niet bekend. Maar Ecclestone lijkt hier wel een eind aan het gebedel te willen maken en de bal naar de teams terug te spelen. Hij is er namelijk heilig van overtuigd, dat de teams genoeg geld krijgen uit de opbrengsten van de sport.


Bernie wil geen gebedel meer