scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Giedo van der Garde onder dak bij Renault

Gepubliceerd op 26 januari 2004 door Martin Zoon

Vandaag is bekend geworden dat de 18-jarige Giedo van der Garde is opgenomen in het Renault Driver Development programma, het coureurs opleidingsteam van de Renault Formule 1-stal.

Jaarlijks selecteert Renault een aantal talenten, dat de potentie heeft om zich te ontwikkelen tot Formule 1-coureur. In het RDD worden deze coureurs optimaal begeleid om dat doel te bereiken. Twee bekende namen uit het RDD zijn Heikki Kovalainen en Jose-Maria Lopez. Zij hebben in het najaar getest voor de Formule 1-teams van Renault en Minardi.
Ieder jaar worden de beloftevolle coureurs beoordeeld op hun prestaties. Op basis daarvan wordt besloten of zij deel mogen uit blijven maken van het RDD. Na de evaluatie van het afgelopen jaar moest bijvoorbeeld Carlo van Dam, een ander Nederlands race-talent, vertrekken bij het RDD.

Van der Garde gaat komend seizoen rijden voor het team Signature in de Formule 3 Euroseries. Loïc Duval, die in zijn debuutjaar het Franse Formule Renault kampioenschap op zijn naam schreef, wordt zijn teamgenoot. Belangrijk voor Van der Garde is dat Signature in 2005 gaat rijden in de nieuw opgerichte GP2-serie, die vanaf dat jaar de F3000 vervangt en de nieuwe kraamkamer voor de Formule 1 moet worden.