scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jordan en Jaguar dezelfde motor

Gepubliceerd op 18 december 2003 door Martin Zoon

Er werd al wat langer over gespeculeerd: welke motor ligt er in 2004 achter in de nieuwe Jordan? Een tijdlang leek er een reële kans te bestaan dat Eddie Jordan voor een Mercedes klanten-motor zou kiezen. Immers, het prijskaartje aan deze motor leek erg aantrekkelijk ten opzichte van de bedragen, welke door Jordan en Ford waren overeengekomen, voorafgaande aan het seizoen 2003.


Jordan : powered by the same Ford as Jaguar

Maar, ‘contract ìs contract’ en voor de verandering geldt dit ook weer eens een keer in de wereld van de Formule 1. Ford ìs en blijft dus Jordan’s motorenleverancier en daar kunnen Eddie Jordan en zijn team behoorlijk tevreden mee zijn. In 2004 rijden de EJ14’s namelijk met dezelfde motoren als de auto’s van Jaguar.

“Door de nieuwe regelgeving, die aangeeft dat per raceweekend gebruik gemaakt mag worden van slechts één motor, waren we genoodzaakt de Cosworth CR-5 volledig te herzien. Al snel bleek dat de kosten van het ontwikkelen van twee verschillende motoren, waarvan de beste dan naar Jaguar zou aan, veel te hoog zouden zijn. Daarom rijden dus beide teams met dezelfde motor” zo verklaarde Ford RS-baas Kost Capito vandaag.
Goed nieuws dus voor Jordan c.s., want waar de onderlinge afstand met Jaguar vorig jaar vaak bijzonder groot was, daar wordt men volgend jaar in de gelegenheid gesteld een min of meer rechtstreekse confrontatie met ‘The leaping cat’ aan te gaan.