"Constructief bezig"

Gepubliceerd op 17 december 2003 door John ter Meer

Gisteren en vandaag hebben Michel Perridon van Trust en Raymond Vermeulen gesprekken gevoerd met Minardi en Jordan over de toekomst van Jos Verstappen in de Formule 1. Gisteren was men te gast op de Minardi fabriek in Engeland alwaar het tweezitterprogramma van Minardi gerund wordt en waar de onderdelen gefabriceerd worden voor de Minardi vestiging in Italië. Vandaag, ten kantore van Trust, was Eddie Jordan te gast bij Michel Perridon.

“Het waren ‘constructieve’ gesprekken”, vatte Raymond Vermeulen diplomatiek de afgelopen twee dagen samen. Om eraan toe te voegen: “ze bieden absoluut perspectief, maar dat hangt wel af van de sponsors.” Het positieve gevoel is onveranderd, maar Vermeulen laat zich niet verleiden tot euforistische uitspraken. “Ik verwacht eerlijk gezegd ook geen witte rook voor de kerst, ik denk dat het uiteindelijk januari wordt voordat we eruit zijn. Maar je weet maar nooit hoe zaken kunnen lopen.”

Gisteren waren Perridon en Vermeulen voor het eerst op de fabriek van Minardi in Engeland. Daar werden gesprekken gevoerd met Paul Stoddart en Paul Jordan (what’s in a name?). Het afgelopen seizoen werd nog eens doorgenomen; wat heeft het ons gebracht en wat niet? Perridon liet zich tevreden uit over het marketingtechnische deel. Maar sportief gezien mag het allemaal wel naar een hoger plan getild worden. Heeft Paul Stoddart Perridon ervan kunnen overtuigen dat er schot zit in de prestaties van Minardi volgend seizoen? Vermeulen: “we hebben een open, eerlijke relatie met Paul en in die sfeer ontwikkelde het gesprek zich ook. Paul is oprecht en realist genoeg om te weten dat Minardi volgend seizoen niet meestrijdt om de podiumplaatsen. Maar met die nieuwe regels, zoals de one-engine rule, weet je maar nooit hoe de Grand Prix weekends gaan verlopen. Minardi rijdt in elk geval weer met de Cosworth motoren en men zal ongetwijfeld de vruchten plukken van de data die men verzameld heeft van de ‘oude’ Arrows auto’s. Paul sprak over wat technische zaken, welke sponsors er momenteel al zijn, dat er reeds een coureur getekend heeft (Bruni) én dat hij Jos dolgraag er weer bijheeft. We hebben afgesproken contact met elkaar te houden, er is nog geen afspraak gemaakt voor een vervolggesprek. Van beide kanten is er dus geen druk uitgeoefend.”

Dan vandaag, het gesprek met Eddie Jordan. Vanochtend was de teambaas te gast op het hoofdkantoor van Trust. Hij landde er met een helikopter.


Eddie Jordan, op weg naar het kantoor van Michel Perridon

Het was de tweede keer dat Eddie Jordan en Michel Perridon met elkaar spraken. Vermeulen hierover: “Eddie wilde graag wat meer weten over de mens Perridon en zijn bedrijf. Ik denk dat hij een prima indruk gekregen heeft van Michel.” Ook dit gesprek was ‘open’ van karakter. “Het zijn van die gesprekken waarbij beide partijen elkaar aftasten. Want niet alleen wil Eddie Jordan alles van Michel Perridon weten, maar andersom ook. Michel heeft vorig jaar alleen maar met Paul Stoddart zaken gedaan. Eddie Jordan is een ander mens en heeft een ander team. Het gesprek is in goede harmonie verlopen en zowel Michel als Eddie hebben een prima indruk van elkaar gekregen.”

Voor de fans van Jos Verstappen voorlopig dus nog niets definitiefs. Dat worden dus weer lange winterdagen. Om de knagende onzekerheid enigszins te verlichten laat Raymond Vermeulen weten het allemaal positief in te zien. “We zijn de afgelopen twee dagen constructief bezig geweest. We zijn gewoon weer een stap verder en beide gesprekken bieden genoeg perspectief. Nog even geduld.”