scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard spreekt zich uit

Gepubliceerd op 15 december 2003 door Bianca Zoon

Ieder jaar rond deze tijd zien we in de media de peptalk van David Coulthard verschijnen, voornamelijk bedoeld om zichzelf moed in te praten na weer een mislukt seizoen. Zagen we in eerdere jaren tendentieuze kreten als “Dit wordt mijn jaar!” en “Ik kan wereldkampioen worden!” langskomen, dit jaar doet de 'goodlooking' Schot het wat rustiger aan. Voor het komende seizoen stelt hij zichzelf ten doel de Formule 1-goegemeente ervan te gaan overtuigen dat hij echt wel over het talent beschikt om een stoeltje voor volgend jaar te bemachtigen.
Met de zekere komst van Juan Pablo Montoya naar het McLaren team, zal één van de huidige coureurs volgend jaar het veld moeten ruimen. En hoewel teambaas Ron Dennis nog geen openheid van zaken heeft gegeven over wie zijn congé gaat krijgen, is Coulthard onder het motto “regeren is vooruitzien” nu al begonnen aan een charme-offensief. “Er zijn mensen die zullen zeggen dat ik alleen maar hier rijdt door de omstandigheden. Maar er zijn een hoop goede coureurs en Mclaren heeft toch voor míj gekozen en niet door een gebrek aan keuze!”


Coulthard overtuigd van eigen kunnen

Eigenlijk rest Coulthard nog slechts het ultieme wapen om zijn criticasters de mond te snoeren, namelijk meer punten behalen dan zijn teamgenoot Raikkonen. Als hij daarin slaagt, dan heeft zijn talent genoeg van zich doen spreken om een plek in de Formule 1 zeker te stellen.