scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bruni tekent bij Minardi

Gepubliceerd op 13 december 2003 door John ter Meer

Minardi maakte vandaag middels een persbericht bekend dat het voor 2004 alvast een rijder heeft gecontracteerd, Gianmaria Bruni. De 22-jarige Italiaan reed tijdens de tweede helft van het voorbije seizoen al voor het team, zij het als testrijder in het derde chassis op de vrijdagen van de Grand Prix weekenden.


Gianmaria Bruni, de nieuwe rijder van Minardi in 2004

Paul Stoddart liet weten ‘bijzonder blij’ te zijn met Bruni. “Het is een natuurtalent en een absolute F1 ster in wording.“ Bruni zelf deed er nog een schepje bovenop door te stellen dat hij met zijn komst het team in 2004 naar een hoger niveau wil tillen. “Dit is voor mij slechts een eerste stap en ik hoop dezelfde carriere te kunnen maken als enkele van mijn voorgangers, zoals Fernando Alonso en Mark Webber. Ik bedank Paul Stoddart en het Minardi team voor het vertrouwen dat ze me geven.”

Over wie de tweede rijder voor volgend seizoen wordt gaf Minardi nog niets prijs. Maar: “dat zal niet al te lang meer duren”, aldus het persbericht. En zo is het aantal beschikbare F1 stoeltjes voor Jos Verstappen weer met één geslonken, echter er blijven nog altijd mogelijkheden bij Jordan en Minardi. Het woord is blijkbaar aan Michel Perridon van Trust, de hoofdsponsor van Jos.