scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Minardi-test, dag 2

Gepubliceerd op 11 december 2003 door Dennis Visser

Op het Vallelunga-circuit, vlak bij Rome, werkte het team van Minardi de 2e dag van haar test-3-daagse af. De beurt was vandaag aan het Finse talent Heikki Kovalainen, om in de PS03 te tonen wat hij waard was.

Het weer werkte beter mee dan gisteren, echter tot aan de lunch was het asfalt nog zo vochtig dat de coureurs op intermediates naar buiten moesten. Naast Kovalainen reed ook de Argentijn José-Maria Lopez zijn rondes. Beide coureurs deden qua tijd niet veel voor elkaar onder.
Na de middag kreeg ook nog een keer Fabrizio del Monte de kans om te rijden, daar hij gisteren vanwege de regen aan slechts 22 ronden was gekomen. Maar ook vandaag zat het de Italiaan niet mee. Na 11 ronden sloeg het weer om en joeg de regen hem weer de pitbox in.


Morgen test Gianmaria Bruni de PS03 in Vallelunga

Bij monde van John Walton verklaarde het team dat men, ondanks de regen, tevreden was met de verkregen info van vandaag. Men testte vandaag diverse nieuwe aërodynamische onderdelen, een nieuw remsysteem, alsmede enkele aanpassingen in gewichtsverdeling. Morgen is het de beurt aan Gianmaria Bruni, de Oostenrijker Norbert Siedler en de Indiër Narain Karthikeyan om de PS03 aan de tand te voelen.
De officieuze testtijden van Vallelunga, dag 2:

Coureur Chassis Motor Banden Tijd Ronden

H. Kovalainen Minardi Cosworth B 1 min 02.545 81
J.M. Lopez Minardi Cosworth B 1 min 02.909 52
F. Del Monte Minardi Cosworth B 1 min 07.194 11