scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bartus G. test mee

Gepubliceerd op 01 december 2003 door Martin Zoon

De afgelopen week trok Bartus G., met in zijn kielzog Gerard Roest, richting Spanje om aldaar de eerste testactiviteiten van de diverse teams gade te slaan. De twee companen zijn inmiddels geziene gasten in de pitstraat, waarbij het woordje ‘graag’ op verzoek van sommige coureurs in deze zin bewust wat wordt omzeild. De directe vraagstelling van Bartus in combinatie met het meedogenloze fotowerk van Gerard heeft al diverse keren gezorgd bij de coureurs voor een versnelde tred of een afdraaiende blik, wanneer één van de twee in de buurt komt.
Toch hebben de heren het ook nu weer voor elkaar gekregen om in Valencia en Barcelona op het juiste moment op de juiste plek te staan. Met de laptop gevuld met intrigerende beelden en teksten rondom de aftrap van het seizoen 2004 arriveerden zij afgelopen vrijdag in Nederland, waar Bartus de belevenissen van deze testweek op de hem bekende wijze van zich afschreef.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen … of toch niet?

Na enige weken serene rust in de F1-pitboxen werd deze week de draad weer opgepakt met een testweek in Spanje en Frankrijk als voorbereiding op het seizoen 2004 waarin Ferrari mag proberen de erosie van haar suprematie te stoppen. De F1-clochards Jordan en Minardi ontbraken maar verder zat voor iedereen de winterslaap erop. Ferrari en Williams reden met drie auto’s en alle andere teams behalve Sauber hadden 2 auto’s uit de mottenballen getrokken. Ook dit keer was de beveiliging weer niet afdoende om ondergetekende buiten te houden en dus mocht ik een aantal nieuwe gezichten binnen de F1 op de gevoelige plaat vastleggen.

Het complete verhaal kun je lezen in de Column.