scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

R. Schumacher:“Helft van succes Williams aan Michelin te danken!”

Gepubliceerd op 28 november 2003 door Bianca Zoon

Ralf Schumacher heeft verklaard dat de helft van het success van het Williams team in 2003 te danken is aan de goede Michelin banden.


Ralf Schumacher deze week aan het testen in Valencia

Het verschil tussen een goede band en een zeer goede band, zoals de Michelinband, scheelt toch al gauw zo´n seconde per ronde. “Hoewel het aan het einde van dag gewoon een band is, is het wel één van de belangrijkste onderdelen van de auto,” aldus de Duitser.
Struikelend begon het Williams team aan het afgelopen seizoen, niet in de laatste plaats geplaagd door de banden. “Maar we hebben veel geleerd en de auto zodanig aangepast, dat het beste rendement uit de superieure banden van Michelin gehaald werd.”
Zelfs de controverse tussen de beide bandenleveranciers aan het einde van het seizoen, kon de euforische stemming van de Duitser over de Michelins niet wegnemen.
Dat ook het BAR team zeer onder de indruk was, blijkt wel uit het feit, dat Michelin zich komend seizoen ook hofleverancier van het BAR team mag noemen. Daarmee komt het totaal aantal teams wat op Frans rubber meedoet aan de Grand Prix´ op zes.