scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Heidfeld test voor Jordan

Gepubliceerd op 27 november 2003 door Martin Zoon

De kansen voor Nick Heidfeld om in de Formule 1 te blijven, zijn aanzienlijk vergroot. De 26-jarige Duitser maakt een grote kans om volgend jaar te gaan racen voor het team van Eddie Jordan. Volgende week zal Heidfeld al voor Jordan testwerk verrichten op het circuit van Jerez.


Nick Heidfeld, hier nog, op Hockenheim, strijdend met de Jordan van Giancarlo Fisichella

“Omdat we volgende week al veel nieuwe onderdelen voor de auto van 2004 willen testen, is het belangrijk dat het testwerk verricht wordt door één van de voornaamste kandidaten voor één van de twee vacante plekken” verklaart Eddie Jordan het testen van Heidfeld voor zijn team.
Heidfeld zal rijden in Jerez met de ‘oude’ EJ 13. Daarmee zal het team ook testen in januari 2004 in Barcelona. In de eerste week van februari kunnen we vooralsnog de nieuwe Jordan verwachten. Met nadruk vertelde Heidfeld dat er nog geen sprake is van een contract voor volgend seizoen tussen hem en Jordan. “Mijn toekomst is dus nog allerminst zeker” verklaarde hij aan de pers.

Het team van Jordan zal in de aanloop naar het volgende seizoen meerdere coureurs testwerk laten verrichten. De bedragen die deze coureurs hiervoor neerleggen, vormen op die manier een behoorlijke kostenbesparing voor de krap bij kas zittende Eddie Jordan. In dat kader is volgende week de Tjech Jarek Janis aan de beurt. De F3000-coureur zal zich in Jerez twee dagen lang bij Nick Heidfeld voegen.