In de column: Jack Plooij

Gepubliceerd op 25 november 2003 door Martin Zoon

Zo eens in de zoveel tijd weet Verstappen.nl wat tijd te claimen bij een prominente figuur in de autosport. “Heb je tijd en zin om voor één van Nederlands best bezochte internetsite’s een stukje tekst te produceren?” is dan onze vraag. Zo konden we in het verleden al eens Olav Mol, Frits van Egmond en Ivo op den Kamp verleiden tot het schrijven van een column. We zijn er trots op te kunnen melden dat we inmiddels wederom de toezegging te hebben gekregen van een aantal bekenden uit het Nederlandse Formule 1-wereldje om ons te bedienen met een column. Jack Plooij bijt heden in die reeks het spits af.

Jack behoeft eigenlijk nauwelijks nog geïntroduceerd te worden. Na twee jaar als stand-in voor Allard Kalff te hebben gefungeerd, was het afgelopen seizoen alweer het derde jaar dat hij full-time als pitreporter voor RTL-Grand Prix het F1-circus achterna reisde. Of daar een 4e en vervolgens nog meer seizoenen aan vastgeplakt worden, is op dit moment nog ongewis. De rechten van de registratie van Formule 1 op de Nederlandse tv liggen inmiddels bij SBS6 en het is de vraag welke coryfeeën van het programma van RTL nodig zijn om de ‘Formule 1-formule’ van SBS gestalte te geven.

Wij spreken in ieder geval de hoop uit Jack en zijn collega’s volgend seizoen terug te zien, want dat Formule 1 ‘gecovered’ wordt door liefhebbers is namelijk van het grootste belang. Dat Jack een liefhebber is, blijkt ook uit zijn column, waarin hij onder meer beschrijft hoe hij als fan de kans kreeg te gaan werken in de sport hem zo boeit.

FAN-tastisch!

Het Formule 1 seizoen van 2003 was er één om door een ringetje te halen. Nieuwe regels, andere trainingen, Jos terug en de levende legende die het tóch flikt om de wereldtitel voor de zesde keer te grijpen. Als fan van deze sport was het smikkelen en smullen. Bijna twintig jaar geleden kwam ik voor het eerst als fan in de paddock van het circuitpark Zandvoort. Wel daarvoor als klein ventje in de hekken gehangen, maar nog nooit in het heilige der heilige. Wat een geweldige ervaring toen. Met een speciale pas was ik te gast bij het team van Frans Verschuur. Frans reed in een Toyota Starlet en zijn hoofdmonteur was een vriend van mij, die een pas voor mij had geregeld. Wat een zeldzaam mooie ervaring, als fan van de autosport tussen mijn lokale helden. Het zou het begin zijn van een uitkomende jongensdroom…….

Lees het komplete verhaal in de Column.