scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos heeft geduld

Gepubliceerd op 13 november 2003 door Martin Zoon

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de gemiddelde Jos Verstappen-fan. Voorlopig verstoken van (live) F1 èn fan van een coureur die nog in onderhandeling is om een competitief stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Je zou zeggen dat Jos-volgers wel wat gewend zijn, maar iedereen vindt dat de dagen wel erg lang duren wanneer men wacht op nieuws.

In dat besef leeft het management van Jos ook. Vandaag hadden we contact met Huub Rothengatter en later op de dag met Jos zelf. We informeerden toch maar weer ‘s even naar de stand van zaken.
Rothengatter: “Tja, ik had jullie inderdaad al weer verwacht. Hoeveel procent kans? Om het half uur spreek ik wel iemand die me deze vraag stelt. Geeft niets, ik begrijp het heel goed dat jullie meer willen weten. Alleen, ik kan er geen goed antwoord op geven. Onze werkwijze is zo langzamerhand bekend en dat betekent dus dat we ‘slechts’ kunnen antwoorden dat we er erg hard aan werken om Jos onder de pannen te krijgen. We praten met de teams die nog een stoel vrij hebben èn onze sponsoren om het beste voor Jos eruit te halen. De situatie van nu is niet wezenlijk veranderd ten op zichte van anderhalf tot twee weken geleden. Schrijf maar op dat ik er nog steeds een positief gevoel over heb”.


Huub Rothengatter, aan het begin van seizoen 2003 in gesprek met Paul Stoddart

Rothengatter vervolgt zijn relaas met het besef uit te spreken dat hetgeen hij vertelt de fans niet veel verder brengt. “Het liefst hadden we natuurlijk al met goed nieuws willen komen. Maar niet over alle factoren in het overleg met de teams hebben we controle. Soms duren bepaalde dingen langer dan je wilt en op een volgend moment raakt het proces ineens in een stroomversnelling. Schrijf maar op dat ik hoop dat de fans hun geduld nog even bewaren”.

Daarna zochten we contact met Jos, maar die bleek op het moment van bellen door de bossen te scheuren. Later op de dag belde Jos ons terug. “Ja, ik was aan het moto-crossen. Dat doe ik graag en daar heb ik nu natuurlijk wat meer tijd voor. De afgelopen tijd heb ik natuurlijk –en gelukkig- weer wat meer tijd doorgebracht met de familie en met vrienden. Het is nu toch een soort vakantieperiode. Verder vul ik de dagen toch met regelmatig te trainen. Fietsen doe ik vaak en krachttrainen blijf ik ook doen. Wat dat betreft ben ik nu verder dan vorig jaar om deze tijd”.


Jos in actie in één van de Trust-Minardi two-seaters, eerder dit jaar

Eind deze maand wordt de ‘vakantie’ even onderbroken voor het evenement met de Minardi two-seaters in Donington. “Ja, daar verheug ik me toch weer op, weer achter het stuur. De afspraken tussen de sponsoren en Minardi voor deze dag lagen er allang en hebben verder niets met een doorlopend of een eventueel verlengd contract met Minardi te maken. Het zal een voornamelijk Nederlandse aangelegenheid zijn daar”. Relaties van met name Trust zullen door Nicolas Kiesa, Gianmaria Bruni, Vitantonio Liuzzi (22-jarige Italiaanse F3000-coureur van het Red Bull-junior team en 4e in de eindstand van het afgelopen seizoen), Paul Stoddart en natuurlijk Jos zèlf rond gereden worden.

Hoe de stand van zaken is? “Heb je al met Huub gesproken?” vraagt Jos. “Ja? Nou, dan weet je wel wat ik ga zeggen. Ik heb nog steeds een goed gevoel over alle dingen en verder moet ik net zoveel geduld hebben als jullie allemaal. Maar ja, als uiteindelijk alles goed komt –en die kans is gewoon heel reëel- heb ik dat er graag voor over”.
Nog geen witte rook dus. Desalniettemin wilden we de bezoekers van verstappen.com de teksten van Huub Rothengatter en Jos niet onthouden. Dus op naar de pc en op de site zetten die quotes! Met daarbij het vriendelijke verzoek om geduld te hebben en te houden, Jos heeft het namelijk ook.