scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Flavio Briatore vol zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 10 november 2003 door Martin Zoon

In ‘Grand Prix-loze’ tijden vallen er talloze quotes uit de monden van F1-coryfeeën op te tekenen, waar het optimisme vanaf druipt. Heel begrijpelijk, want niemand zal zijn of haar eventuele lage verwachtingspatroon voor een nieuw seizoen via de media kenbaar maken, zodat de sponsoren zich kunnen instellen op aanstaande niet ingeloste verwachtingen. Zo werkt dat niet en zo zal dat ook nooit gaan werken. Tussen de races door wordt het rijk der Formule 1 geregeerd door positivo’s.

Eén van mensen waar het zelfvertrouwen vanaf straalt, is Renault’s teambaas Flavio Briatore. Niet geheel zonder reden kijkt de flamboyante Italiaan vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Het afgelopen seizoen streden er Renault-coureurs sinds lange tijd weer om podiumplaatsen en ondanks het gegeven dat er 10 maal een DNF op 32 starts viel te noteren, mag het team tevreden zijn met de progressie van de laatste anderhalf jaar.


Flavio Briatore zit op zijn ‘praatstoel’.

“Het feit dat we vanaf de tweede race al om pole-position streden heeft het team bijzonder goed gedaan” aldus Briatore. “Dat was een gevolg van het feit dat we op tijd waren begonnen met het ontwikkelen van de motor voor 2003. Acht maanden geleden zijn we gestart met de ontwikkeling van de motor voor volgend seizoen, zodat we nu wederom voldoende tijd hadden om het chassis er omheen te bouwen”. Ten aanzien van de onbetrouwbaarheid van zijn krachtbronnen is Briatore eveneens positief. “Het feit dat motoren minimaal 700 km mee moeten gaan, heeft ons gedwongen om de betrouwbaarheid, die vorig seizoen nog ontbrak, sterk te verbeteren. Ik ben er zeker van dat ons dat gelukt is; de eerste endurance-testen wijzen dat uit. Technical Director Bob Bell en Chief-designer Mark Smith hebben fantastisch werk afgeleverd. Het vertrouwen is momenteel zo groot, dat we onlangs al met de ontwikkeling van de motor voor 2005 begonnen zijn”.

Flavio Briatore denkt overigens niet dat het Renault komend seizoen gemakkelijk gemaakt zal worden, hoogmoed komt namelijk voor de val. “We zijn ons er terdege van bewust dat de stap die we komend seizoen vooruit moeten maken een grotere is dan de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt. Maar", zo sluit de Italiaan vastberaden af, “we zijn er klaar voor om die uitdaging aan te gaan”.