scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bahrein ligt op schema

Gepubliceerd op 03 november 2003 door Martin Zoon

De vierde dag van de vierde maand in het vierde jaar van deze eeuw; 4 april 2004 staat gegrift in de gedachten van de duizenden die werken aan het nieuwe circuit bij Sakhir, een stad op 30 kilometer afstand van de Bahreinse hoofdstad Manama. Op die dag zal namelijk de eerste Formule 1-race van Bahrein plaatsvinden; het evenement wat de officiële naam van Gulf Air Bahrain Grand Prix zal dragen.

Op dit moment is meer dan de helft van het totale project achter de rug en heeft het 5,475 km lange circuit inmiddels haar vorm gekregen. Het traject wordt in december voorzien van de asfaltlaag, -uiteraard- één van de laatste werkzaamheden aan de baan zèlf.
Naar verwachting zullen meer dan 100.000 toeschouwers over drie dagen aanwezig zijn bij de eerste GP in het Midden Oosten; reeds 20.000 kaarten heeft de organisatie al aan de man weten te brengen. Een woordvoerder weet te melden dat de kaarten van de Bahreinse race de goedkoopste zijn van de gehele F1-tour.

Hans Geist, voormalig directeur van de Oostenrijkse A1-ring in Spielberg en momenteel in dezelfde functie werkzaam in de organisatie van het nieuwe circuit, verzekert de media dat de werkzaamheden volledig op schema liggen. “Ongeveer 4 weken voor het Grand Prix-weekend zal het circuit klaar zijn” verklaart hij.
De eerste complimenten hebben Geist en zijn mensen al in ontvangst mogen nemen; B.A.R.-coureur Jenson Button bezocht vorige week het circuit in aanbouw en raakte, na een rondje in een 4x4, niet uitgepraat over de lay-out van het woestijn-circuit.
We zijn benieuwd. In april, in ronde 3 van het seizoen 2004, zullen we het allemaal gaan meemaken.