scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren test eind november met MP4-19

Gepubliceerd op 30 oktober 2003 door Martin Zoon

Als alles volgens schema verloopt zal McLaren direct na het opheffen van de testban op 25 november a.s. gaan rijden met hun 2004-auto: de MP4-19.

In tegenstelling tot het afgelopen seizoen, waarin de geleidelijke introductie van de MP4-18 op een drama zonder één enkele ‘race-kilometer’ uitliep, heeft het team er nu voor gekozen om de betrouwbaarheid te zoeken in de periode voorafgaande aan de start van het nieuwe seizoen.


McLaren’s 2003 ‘test-auto’: de MP4-18

Op het circuit van Valencia zal de nieuwe ‘Mac’ dus het levenslicht zien. Volgens teambaas Ron Dennis wordt een scenario, waarbij het team zich op twee auto’s (de race-auto en de nieuw te ontwikkelen auto) moet concentreren, vermeden en kan men op deze manier de volle testperiode gebruiken om de nieuwe auto te leren kennen. Dennis: “De situatie van het afgelopen seizoen was natuurlijk een bijzonder slechte; als we er ook nog ’s een keer niet van geleerd zouden hebben, dan zou dat helemaal erg zijn”. Dennis sprak tegen dat de MP4-19 een doorontwikkeling van de MP4-17 zou zijn. “Wanneer men de nieuwe auto ziet, zal het direct duidelijk zijn dat de MP4-18 de moeder is”.