scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Massa tekent bij Sauber

Gepubliceerd op 28 oktober 2003 door Bas Winckels

Wat iedereen al wel gedacht had, is vandaag eindelijk officiëel bekend gemaakt: Felipe Massa (22) zal volgend jaar als teamgenoot van Giancarlo Fisichella de tweede Sauber besturen.

Het betekent de terugkeer voor de snelle Braziliaan bij het Zwitserse team. Hij reed er al races in 2002. Destijds was Peter Sauber blijkbaar niet erg onder de indruk van Massa, aangezien hij in augustus van dat jaar al Frentzen naast Heidfeld vastlegde voor 2003. Sauber bood hem toen wel een testzitje aan voor 2003. Peter Sauber: "Ik raadde hem destijds aan om bij Ferrari te gaan testen, om nog wat meer bekend te racen met de technische aspecten van de Formule 1. Na dit jaar bij Ferrari verwacht ik veel van hem."


Felipe Massa hoeft volgend jaar niet meer toe te kijken tijdens de races

Felipe Massa zegt zelf dat hij veel geleerd heeft in zijn jaar bij Ferrari, maar dat zijn doel altijd is geweest om weer races te gaan rijden. "Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Sauber Petronas, en ik twijfel er niet aan dat het team volgend jaar succesvol kan zijn"

Voor de liefhebbers van statistieken is het volgende misschien nog een leuk weetje: Sauber is er het team niet naar om het complete rijdersduo te vervangen. In de 10 jaar dat het team uit Hinwill meedoet in de Formule 1, liet Sauber aan het einde van een seizoen telkens één rijder in de cockpit zitten en verving de ander. Elk jaar, behalve voor het seizoen 2001, toen Heidfeld en Raikkonen de races voor dit team reden. Prompt werd het het meest succesvolle seizoen van Sauber uit de geschiedenis: het team eindigde als vierde in het constructeurskampioenschap. Als we de statistieken mogen geloven, ziet het er goed uit voor de Zwitsers in 2004. Aan Massa en Fisichella om dit te bewijzen.