scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

China blijft op de rol

Gepubliceerd op 24 oktober 2003 door Martin Zoon

De dreiging van het verbod op tabaksreclame en daarmee het eventueel schrappen van eerste Grand Prix van China lijkt vooralsnog afgewend.

In een land waar 70% van de mannelijke volwassenen al rookt, lijkt de Chinese regering eieren voor haar geld te kiezen en zal men toestaan dat de F1-bolides beplakt mogen worden met de namen van hun tabakssponsoren. Sterker nog, onder het motto ‘money talks’ lijkt men zelfs bereid nog verder te gaan; geruchten gaan namelijk dat Marlboro is vastgelegd als naamsponsor van de race.
Het financiële gewin, niet alleen van de tabaksinkomsten, maar ook die van de werkgelegenheid rondom de organisatie van F1-races en de aantrekkingskracht van ´s werelds op één na best bekeken sport, heeft de Chinese overheid dus doen besluiten het sinds 1994 geldende algehele verbod op tabaksreclame weer een beetje op te rekken.

Ondertussen heeft Bernie Ecclestone een volgende Aziatisch vis in z’n sleepnet weten te strikken. Vorige week zijn de voorcontracten getekend om in 2009 een Grote Prijs van Zuid-Korea te laten verrijden.
Plaats van handeling zou de stad Chinhae moeten worden. Wordt vervolgd.