scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bartus G. blikt terug

Gepubliceerd op 13 oktober 2003 door Bas Winckels

De races zijn verreden, het kampioenschap is beslist. En zoals altijd na de laatste race, is er tijd voor een terugblik, zowel op de race als op het seizoen 2003. Schumacher behaalde zijn 6e wereldtitel, en mag zich nu een levende en rijdende F1-legende noemen. Bartus zou Bartus niet zijn, als hij hier een heel eigen mening op nahield. Verwoord in zijn eigen stijl, voorzien van de cartoon van Chip, je kunt het lezen in de Column.

MICHAEL SCHUMACHER...de allergrootste...eenzame klasse...


...waarbij dat allergrootste slaat op de mazzel die onze oosterbuur ten deel viel, hetgeen hem de zesde wereldtitel opleverde, en de kwalificatie "eenzame klasse" slaat op het feit dat hij voor het eerst de enige rijdende wereldkampioen in de F1 is sinds Villeneuve zijn helm aan de treurwilgen heeft gehangen. Montoya had dit jaar de snelste auto maar was niet constant en berekenend genoeg en Kimi was de meest foutloze coureur maar had een auto die de Ferrari gemiddeld genomen niet bij kon houden. Een mooi seizoen is ten einde, een seizoen dat werd beslist door de kleine zwarte vlakjes die de hedendaagse electronicapakhuizen met het asfalt verbinden en natuurlijk door een aantal bereidwillige baancommisarissen op de Nurburgring, een roodbebrilde werdstrijdleiding in Amerika, een constante teammaat en een kijkcijfergeile FIA die midseason de interpretatie van de bandenregels aanscherpte.



Ons aller Chip ziet niet alleen Jacques en Heinz Harald de handdoek gooien maar vermoedt ook dat de lokale wilgen wel belangstelling hebben om als steuntje voor de helm van Schumi te dienen...

Lees het complete verhaal in de Column.