scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos voldaan na kwalificatie GP van Japan

Gepubliceerd op 11 oktober 2003 door Bianca Zoon

Net spraken we met een tevreden Jos, die met voldoening terugkeek naar zijn goede ronde in Suzuka. “We zijn met weinig benzine naar buiten gegaan, omdat we niet goed weten wat voor weer we morgen kunnen verwachten. Er is een behoorlijke kans dat het morgen regent. Je zag dan ook meer teams licht kwalificeren, zoals bijvoorbeeld Toyota.”

“Jammer genoeg kon ik vanochtend tijdens de (tweede) vrije training niet veel in actie komen, omdat ik met een hydraulisch probleem te kampen had. Gelukkig hadden we gisteren tijdens de test en de training een goed beeld van de verschillende bruikbare set-ups gekregen."


Jos tevreden over kwalificatie

Voor de kwalificatie koos Jos voor de hardere compound en dat pakte niet verkeerd uit. “Ik reed flink op de limiet en ondanks dat de Minardi de mindere auto is, is het verschil met de Jordans heel gering.”

En op onze vraag wat de strategie voor morgen is, antwoordde Jos: “We gaan voor drie stops, met een vroege stop in de race voor benzine. Hopelijk is dat de juiste timing en is dan al duidelijk welke weersomstandigheden we tijdens de rest van de race hebben.”
Met de goede Bridgestone regenbanden in gedachten hopen we natuurlijk op een meer dan kortstondig motregentje morgen in Suzuka.