scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Regen hoofdrol in kwalificatie Suzuka

Gepubliceerd op 11 oktober 2003 door Bianca Zoon

De regen speelde dit keer de hoofdrol in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Het begon halverwege de kwalificatie met een licht motregentje, wat later uitmondde in een regenbui waarvan vooral Michael Schumacher, Ralf Schumacher en Jarno Trulli last hadden. Michael wist nog wel een tijd neer te zetten, maar kwam niet verder dan de 14e plek. Broer Ralf moest in één van de laatste bochten zich gewonnen geven en ging na een spin de pits in zonder een tijd te zetten. Trulli riskeerde ook een crash niet en wist ook weer snel naar de veilige thuishaven te sturen, zonder zijn vliegende ronde af te maken.
Voordat het harder begon te regenen slaagde Juan Pablo Montoya er maar net in de pole van Christiano DaMatta af te pakken. Ook Rubens Barrichello had het geluk tijdens nog redelijke weersomstandigheden zijn ronde te mogen rijden. Koelbloedig sloeg Barrichello een flink gat tussen hem en de tweede plek van Montoya, waardoor we direct denken aan een verschil in strategie van beiden. Zeker gezien de goede prestaties van de Williams bolides tijdens de vrije training vanochtend.



Pole voor Barrichello in bizarre kwalificatie

Raikkonen reed vlak voor zijn grote rivaal Schumacher. En wat in eerste instantie als een teleurstellende ronde viel te kwalificeren met een 8e plek, werd nog als redelijk gezien nadat Schumacher had gereden.
Het feestje van Toyota wordt nog completer door de vierde plek van Olivier Panis. Ook het Jaguar Team zal niet ontevreden zijn met de 6e plek van Mark Webber.
Jos Verstappen vinden we terug op een zeventiende plek, slechts 6 tiende achter regerend wereldkampioen Schumacher. Ook de beide Jordans waren bijna binnen het bereik van Jos tijdens deze kwalificatie.
Hoewel de uitslag van de kwalificatie natuurlijk flink geflatteerd werd door de regen, biedt het wel een goede uitgangpositie voor een superspannende race morgen. Want ook morgen is het niet ondenkbeeldig dat we weer worden getrakteerd op regen in Suzuka. Met name het grote verschil in prestaties van de regenbanden tussen Bridgestone en Michelin zou dan weer een belangrijke rol kunnen gaan spelen.
Kortom, alle ingrediënten voor een thriller van formaat zijn aanwezig.