scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sauber’s C23: de F2003-GA en een pot verf?

Gepubliceerd op 09 oktober 2003 door Martin Zoon

In de paddock van het Japanse Suzuka gonst het, net als op alle andere circuits, van de geruchten. Eén van de meest hardnekkige is dat Sauber volgend jaar niet alleen met de Ferrari 2003-motor gaat rijden, maar óók met het 2003-chassis.

Wanneer dit gerucht op waarheid berust, kunnen we stellen dat de band tussen Ferrari en Sauber inniger is dan ooit. Zoals gezegd rijden Peter Sauber’s bolides al jaren met de tot ‘Petronas’ omgedoopte Ferrari-motoren; de versnellingsbak stond inmiddels ook op het punt geïmplementeerd te worden in het ontwerp van de C23. Echter, onder het motto ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ gaat het Zwitserse team waarschijnlijk dus nog een stap verder. “We nemen Felipe Massa weer onder onze hoede, maar dan wel graag in de auto, waarin hij gewend is om te rijden” lijkt de gedachte van Peter Sauber te zijn geweest.


Massa en de F2003-GA: beiden in het blauw volgend jaar?

Nogmaals, wellicht kunnen we dit soort bespiegelingen binnenkort naar het rijk der fabelen verwijzen, wanneer duidelijk wordt dat Sauber het volgend seizoen ‘gewoon’ met een zelfontwikkelde opvolger van de huidige auto aan de start zal verschijnen. Tot die tijd is een beetje speculeren over dit onderwerp best een aardige bezigheid.
Trouwens, zou Peter Sauber wel weten welke coureur er eigenlijk het beste overweg kan met de F2003-GA …?