scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michelin pakt de handschoen op

Gepubliceerd op 07 oktober 2003 door Martin Zoon

In een uiterste poging om Kimi Raikkonen tot F1’s jongste wereldkampioen ooit te laten huldigen, heeft Michelin een zeer speciale selectie bandentypes naar Japan over laten vliegen.

“Na uitgebreide tests en overleg met onze vijf partners hebben we gekozen voor één nieuwe en vier verschillende soorten droog-weer banden” verklaart Pascal Vasselon, Michelin’s F1 programme-manager. Het lijkt er dus op dat Michelin voor de beslissende race van het seizoen zich genoodzaakt ziet is om een gokje te wagen. “Drie van de vijf compounds hebben we nog niet eerder gedurende de races gebruikt” vervolgt Vasselon, die verder verklaart dat de teams in Japan ook kunnen beschikken over een volkomen nieuw type nat-weer band.


Ook voor Michelin geldt: de laatste kans op succes in 2003

Met name het verschil tussen de nat-weer Bridgestones en die van Michelin bleek in Indianapolis enorm groot te zijn. Daar ook in Suzuka het weer zomaar kan omslaan, is nat asfalt dus weldegelijk iets om rekening mee te houden.

Pierre Dupasquier, Motorsport Director van Michelin, is zich eveneens bewust van de uitdaging om a.s. zondag Raikkonen èn Williams-BMW op zijn rubber wereldkampioen te maken. Echter, hij kijkt natuurlijk ook verder vooruit. “Een achterstand, zoals wij die kennen op Bridgestone met onze nat-weer banden, houdt je scherp. We zijn er van overtuigd ook met die banden op langere termijn het beste te worden. Wellicht zal dat al in 2004 het geval zijn” aldus de Fransman, nooit verlegen om een paar ferme uitspraken.