Esteban Tuero, de 19-jarige Argentijn, die dit jaar voor Minardi...

Gepubliceerd op 25 februari 1998 door Bianca Zoon

Esteban Tuero, de 19-jarige Argentijn, die dit jaar voor Minardi uitkomt heeft gisteren zijn super-licentie zeker gesteld waardoor hij aan de start van een Formule 1 race mag verschijnen. Tuero bezat nog geen superlicentie doordat hij nog geen 2000 Km had afgelegd in een Formule 1 auto. Gisteren reed hij op Monza echter 47 rondjes, met een beste tijd van 1:31.905, en overschreed daarmee de magische grens. Teammaat Shinji Nakano is nog nauwelijks aan bod gekomen tijdens het testen omdat Esteban kilometers moest maken dus na de GP van Australië is een nieuwe test gepland.

De nieuwe eigenaar van Tyrrell krijgt mogelijk problemen met het laten registreren van de nieuwe naam, British American Racing, voor het Tyrrell team in 1999. Andere teams in de Formule 1 met grote tabakssponsors achter zich zullen mogelijk bezwaar maken tegen zo'n duidelijk verband tussen een sigarettenmerk en een Formule 1 team. BAR baas Craig Pollock gaf aan dat BAR niet het hele team bezit en zei ook dat hij inderdaad niet verbaasd zou zijn als er een probleem zou zijn. Alle teams moeten immers instemmen met een naamsverandering van een van de teams.

Gisteren was Alexander Wurz in zijn Benetton het snelst tijdens tests op Silverstone. Na 66 rondjes had hij een beste tijd van 1:27.16 op de chronometers staan. Damon Hill zat hem op zijn hielen in de Jordan met 1:27.44 na 40 rondjes. Verder volgden Giancarlo Fisichella (1:27.63, 8 rondjes), Ralf Schumacher (1:27.69, 64 rondjes) en Pedro Diniz die alleen 4 installation laps reed. Williams had een prive-test op Barcelona gisteren waar Heinz-Harald Frentzen de snelste was (1:22.91, 67 rondjes) en Jacques Villeneuve dus tweede (1:26.40, 8 rondjes).