scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Testsessies Mugello, Silverstone en Jerez

Gepubliceerd op 30 september 2003 door Dennis Visser

Zoals gebruikelijk werd er vandaag weer op diverse circuits getest. In Mugello kwamen de Bridgestone-teams Ferrari en BAR in actie, aan deze test namen geen reguliere coureurs deel. Luca Badoer was de snelste coureur van de dag, met een tijd die bijna een seconde sneller was dan die van de nummer twee, Felipe Massa. Takuma Sato testte voor BAR, maar hij maakte daarbij een heftige crash mee. De Japanner bezeerde daarbij zijn linkerbeen en werd uit voorzorg overgebracht naar het Borgo San Lorenzo ziekenhuis in de buurt. De verwachting is dat Sato en de beschadigde BAR morgen allebei weer in staat zijn aan het vervolg van de testsessie deel te nemen.

De officieuze tijden van vandaag in Mugello:

1 Luca Badoer Ferrari (B) 1:22.689 (74 ronden)
2 Felipe Massa Ferrari (B) 1:23.600 (18)
3 Takuma Sato BAR-Honda (B) 1:23.940 (77)
4 Anthony Davidson BAR-Honda (B) 1:24.455 (87)

Ondertussen testten vandaag Alexander Wurz en Darren Turner op het circuit van Silverstone. Ook Formule 3-coureur Steven Kane kreeg de kans om enkele ronden in een McLaren te rijden. De McLarens waren de enige bolides die in actie kwamen, Alexander Wurz liet de snelste tijd van de dag noteren.

De officieuze Silverstone-tijden van vandaag:

1 Alexander Wurz McLaren-Mercedes (M) 1:22.803 (20 ronden)
2 Darren Turner McLaren-Mercedes (M) 1:24.336 (18)

In Jerez kwam tenslotte alleen Ryan Briscoe in actie voor Toyota. De test liep vertraging op door zware regenval op het Spaanse circuit. Morgen zal ook het team van Williams in Jerez testen.