scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Honda denkt mee

Gepubliceerd op 26 september 2003 door Martin Zoon

Of er toekomst is voor Honda in de Formule 1 ná het volgende seizoen, daar is men ten burele van de Japanse motorenbouwer nog niet helemaal over uit. Wie er in 2004 plaats moeten nemen in de twee beschikbare race-stoeltjes van B.A.R. weet men echter wel. En inmiddels weet teambaas Dave Richards óók hoe Honda het graag zou zien. Wellicht is het namelijk volgend seizoen de laatste kans voor Honda om weer een rol van betekenis in het WK te spelen.


Honda verwacht méér van B.A.R. het volgende seizoen.

Bij monde van Honda F1-baas Shoichi Tanaka schromen de Japanners de laatste tijd niet om de druk richting B.A.R. op te voeren. Niet geheel onterecht spreekt men zich uit over onvoldoende progressie sinds Honda in 2000 het contract met toenmalig teambaas Craig Pollock afsloot. Aan de andere kant kan gesteld worden dat het Honda tot op dit moment niet gelukt is om een vergelijkbare competitieve motor te leveren als degene waar McLaren in 1991 het coureurs- en constructeurs-WK mee binnensleepte.

Dat B.A.R.’s huidige reserve-coureur Takuma Sato een rol speelt in Honda’s F1-strategie voor de komende jaren, wordt vooralsnog door Tanaka ontkend. Sato in 2004 als tweede coureur naast Jenson Button, lijkt echter, vanuit Japanse denkpatronen geredeneerd, wel een voor de hand liggende keuze. Wanneer we duidelijkheid omtrent de line-up voor volgend seizoen mogen verwachten, verklapt Tanaka evenmin. Wellicht werkt men langzaam toe naar iets wat over ruim twee weken, rondom de seizoensafsluitende Japanse GP, als groot nieuws gebracht kan gaan worden. We’ll see ….