scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jordan ‘cast’ racetalent in TV-show

Gepubliceerd op 26 september 2003 door Martin Zoon

Als alle plannen gerealiseerd worden, zal in 2007 het 2e stoeltje van het Jordan Racing team bezet zijn door een coureur, welke gekozen is door middel van een ‘race-talentenjacht’. In zijn streven om zijn team meer in de publiciteit te brengen, overweegt Eddie Jordan zelfs om de uitverkiezing van één van zijn coureurs via de televisie op een ‘Idols’-achtige wijze door het Engelse publiek te laten bepalen. Vervolgens zou de uitverkoren coureur een trainingsprogramma van 3 jaar moeten doorlopen, vooraleer hij daadwerkelijk aan racen in de Formule 1 zou toekomen.


Eddie Jordan: Formule 1-teambaas of TV-host?

Alhoewel de kansen op het binnenhengelen van een heus talent redelijk groot zijn – niet kleiner dan op de normale, ouderwetse manier- geeft Jordan met de publicatie van zijn plannen zich behoorlijk bloot. Hij toont met zijn gang naar televisieland aan hoe hoog de financiële nood in zijn stal momenteel kennelijk is. Maar á la, creatief zijn in het aanboren van nieuwe kapitale bronnen is nog tot daar en toe .

Echter, dat de man die zich er nog dagelijks op voor staat dè ontdekker te zijn van het race-talent van Michael Schumacher, zich overlevert aan de keuze van de kijkers van een TV-show en vervolgens gokt op de ontwikkeling van een nog niet volledig bewezen talent, mag op zijn minst twijfelachtig genoemd worden. Legendes van F1 als Ken Tyrrel en Colin Chapman, waarmee ‘Rocking Eddie’ zichzelf graag in één adem noemt, zouden over dit soort ideeën nog niet hebben durven nadenken.
Maar, zo moeten we concluderen, deze ‘racers’ spelen geen rol meer in het circus van de hedendaagse Formule 1. Dat circus wordt geleid door Bernie Ecclestone. En zo is de cirkel weer rond, want laat ‘Bugs’ Bernie nou nèt degene zijn die er bij gebaat is dat F1 zoveel mogelijk gepromoot wordt. Op welke wijze dat dan gebeurt, maakt hem natuurlijk niet veel uit …