scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verschillende rijders onder druk voor Indy GP

Gepubliceerd op 23 september 2003 door Bas Winckels

Niet alleen de directe titelkandidaten voor het wereldkampioenschap, M. Schumacher en Montoya, voelen de druk van de Indy GP op hun schouders. Ook Kimi Raikkonen en Justin Wilson zien zichzelf genoodzaakt om een goed resultaat neer te zetten.

Door zijn vierde plaats in Monza verloor "the Iceman" vijf kostbare punten op de Duitse koploper in het rijdersklassement. Zijn achterstand is nu zeven punten, met nog twee races te gaan. Als hij aanspraak wil blijven maken op de eindoverwinning, zal hij een goed resultaat neer moeten zetten. Zelf zegt hij voluit te willen gaan, en hij zou hierbij wel eens hulp kunnen krijgen van de lay-out van het circuit. Naar verluidt ligt het circuit de McLaren MP4-17D namelijk erg goed. Dat de Fin over de kwaliteiten beschikt om te kunnen winnen, dat heeft hij dit seizoen al bewezen. Er zullen in de Verenigde Staten echter meerdere rijders zijn die hun zinnen op een overwinning hebben gezet.


Kimi is op zoek naar een goed resultaat...

Justin Wilson heeft zichzelf voor dit weekend een heel ander doel gesteld: finishen! De Brit, die eerder dit jaar de overstap maakte van Minardi naar Jaguar, heeft in de 3 races die hij tot nu toe voor Jaguar heeft gereden, nog geen enkele keer de zwart-wit-geblokte vlag gezien. Hij hoopt, door dat nu wel te doen, zijn teambazen ervan te overtuigen van zijn waarde voor het team. Makkelijk zal hij het daarbij niet krijgen, aangezien hij op de Indianapolis Motorspeedway nog nooit één rondje heeft gereden. "Als het lukt, zal dat een flinke opsteker voor iedereen zijn!" aldus de lange coureur.


... Justin wil finishen.