scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jerez-test: flinke crash voor Button

Gepubliceerd op 18 september 2003 door Martin Zoon

Tijdens de tests op het Spaanse circuit van Jerez is B.A.R.coureur Jenson Button voor de tweede keer dit seizoen hard van het asfalt gegaan. Nog maar enkele maanden geleden crashte Button in Monaco bij het verlaten van de tunnel; vandaag verloor de Brit de controle over zijn auto nadat hij met hoge snelheid met één wiel over het gras ging. De B.A.R. draaide een aantal keren om zijn as om vervolgens hard met de linkerzijkant tegen een muur tot stilstand te komen.


Weer rustperiode voor Jenson Button na crash op Jerez

Na het ongeluk stond Button gelukkig vrijwel ongedeerd de media te woord, waarbij hij aangaf dat het testen er voor hem in ieder geval op zat. Medici schrijven hem absolute rust voor met het oog op zijn deelname aan de GP van de Verenigde Staten.
Wanneer de auto op tijd te repareren valt, zal reserve-coureur Takuma Sato het overige testwerk voor zijn rekening nemen.

Snelste coureur van de dag was wederom Michael Schumacher. De Duitser was erg tevreden met de ‘performance’ van de Ferrari: “ Het circuit van Jerez leent zich uitstekend voor een voorbereiding op Amerika. Tal van bochten hier lijken namelijk erg op de bochten van het middengedeelte van Indianapolis. Ook voor Suzuka hebben we vandaag zelfs banden kunnen testen. Ik zie het dus allemaal wel zitten” aldus een spraakzame Schumacher.

Tweede van de dag was Toyota-testcoureur Ricardo Zonta, die zich eveneens bezig had gehouden met het zoeken naar het ideale rubber voor de laatste twee GP’s. Derde plek van de tijdstabel werd door Heinz Harald Frentzen bezet, terwijl de twee B.A.R.coureurs Button en Villeneuve vierde en vijfde genoteerd konden worden.

De officieuze testtijden van Jerez, dag 3:

Pos Coureur Chassis-motor Tijd Ronden
1 Michael Schumacher (Ferrari) 1m19.168s 96
2 Ricardo Zonta (Toyota) 1m19.863s 60
3 Heinz-Harald Frentzen (Sauber-Petronas) 1m19.990s 86
4 Jenson Button (BAR-Honda) 1m20.401s 13
5 Jacques Villeneuve (BAR-Honda) 1m20.935 53