scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos tevreden na test met PS04

Gepubliceerd op 16 september 2003 door Marc van Beelen

Jos heeft vanmiddag de vergelijkende test tussen de Minardi PS03 en PS04 met tevredenheid afgesloten. Na een dag testen waarbij met name op de oude Arrows verschillende set-ups werden uitgeprobeerd bleek de PS-03 nog steeds de snellere van de twee, maar niet in potentieel volgens Jos: “Ik denk dat we kunnen spreken van een faire test. Ik heb ik beide auto’s 27 ronden afgelegd waarbij we technisch geen problemen hebben gehad. Je moet natuurlijk wel bedenken dat de Arrows nog veel afstelmogelijkheden kent waar we binnen een dag niet aan toe kunnen komen. Wat dat betreft had het mooi geweest als we er nog een dag aan vast hadden kunnen plakken”.

De snelste tijd werd door Jos uiteindelijk in de PS03 gereden in 1:25.439. De PS04 was slechts een fractie langzamer in 1:25.622, een bijna te verwaarlozen verschil: “Ik moet zeggen, die Arrows is niet verkeerd. Ik kan er aardig mee gooien en smijten. Als ik terug kijk heb ik slechts een halve dag nodig gehad om de wagen te leren kennen, daarna voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik al aardig de limiet opzoeken. Zelf denk ik dat de Arrows sneller is, nogmaals, er zijn zoveel dingen die je nog kunt aanpassen en uitproberen, daar is alleen deze dag gewoon te kort voor, ik weet wel zeker dat de limiet nog lang niet bereikt is. De PS03 kennen we ondertussen op ons duimpje dus daar heb je in korte tijd een goede afstelling te pakken. Een verschil in tijd zou ik zo niet durven geven, het is gewoon een prettige auto met nog heel veel potentieel, ja ik ben wel tevreden over vandaag”.

Kiesa bleek aan het einde van de dag in een direkt vergelijk tussen beide auto's wel sneller in de Arrows. Hoewel zijn rondetijden nog niet aan die van Jos konden tippen reed hij in de PS03 1:28.455 en in de PS04 1:28.148.