scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ochtend sessie zit er op.

Gepubliceerd op 16 september 2003 door Marc van Beelen

De eerste sessie is vanmiddag om 13:15 afgesloten en de monteurs en Jos genieten van een welverdiende lunch. De ochtend werd zonder noemenswaardige problemen afgelegd waarbij Jos dus in drie bolides aan het werk was. Met de Minardi PS03 werden in totaal 20 ronden afgelegd en bleek goed voor een snelste tijd van 1:26.1. De tot PS04 hernoemde beide Arrows chassis reden elk 12 ronden en de snelst geklokte tijd in de PS04 was 1:26.7.

Mag dan nu reeds geconcludeerd worden dat de PS03 de betere wagen is? Volgens Jos niet die in zijn korte pauze van drie kwartier toch nog een gaatje zag om de fans via zijn site op de hoogte te houden: “Het is een compleet andere auto, niet te vergelijken met de PS03. Kijk, je moet het zo zien, hij is door andere ontwerpers gebouwd met een andere kijk en vandaag is het voor het eerst dat we uitvoerig kunnen testen met de wagen. In principe begin je dan bij nul, een soort van roll-out die je normaal in het voorjaar doet en ga je op zoek naar afstellingen die de auto sneller maken. Ik ben wel redelijk positief over de PS04, er is absoluut nog veel progressie te boeken”. Dat het team nog niet op de limiet rijdt is ook duidelijk: “Het is echt testen wat we doen, we rijden ook nog steeds met een behoorlijke hoeveelheid benzine aan boord. Misschien dat we in de loop van de middag de wagens proberen af te stellen in een snelle kwalificatie trim, maar dat moeten we eerst even zien hoe de middag verloopt”.

Alles bij elkaar een serieuze test voor Minardi dat een belangrijke basis kan vormen voor volgend seizoen. Vanmiddag vanaf 14:00 wordt Jos tijdens de test vergezeld door Kiesa zodat zo veel mogelijk kilometers gemaakt kunnen worden.