scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Politieke strijd laait op

Gepubliceerd op 15 september 2003 door Bianca Zoon

In de aanloop naar de laatste twee races die de ontknoping moeten brengen in dit spannende wereldkampioenschap, worden de messen geslepen. Ferrari´s Jean Todt is er nog steeds niet van overtuigd of hij gebruik wil maken van de mogelijkheid alle race-uitslagen van de met Michelins beschoeide teams aan te vechten. Maar hij houdt zijn wapen nog steeds in zijn achterzak. Niet in de laatste plaats gesterkt door de opmerking van Montoya, dat de nieuwe Michelinband niet goed genoeg was om het Michael Schumacher lastig te maken.

Williams´ Patrick Head plaatst Ferrari´s overwinning in het volgens hem juiste perspectief met het alom bekende “Eén zwaluw maakt nog geen zomer!”. Volgens Head is een herhaling van het kunstje van Ferrari in het afgelopen weekend niet te verwachten. Het hogesnelheidscircuit van Monza ligt de Ferrari goed, met de zeer snelle bochten. Op de circuits van Indianapolis en Suzuka komen de Ferrari´s gewoon minder uit de verf en is de eer weer aan Williams.

Of Mclaren nog een rol van betekenis gaat spelen in de ‘Grande Finale’ is zeer twijfelachtig. Kimi Raikkonen kon gisteren geen imposante dingen laten zien en moest genoegen nemen met een redelijk anonieme vierde plaats. Hij staat daardoor vijf punten achter de leider van het kampioenschap, Michael Schumacher. Maar met nog een grote zak punten te verdelen de komende twee races, maakt zelfs de koele Fin nog kans op de wereldtitel.