scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher pole, Jos zeventiende

Gepubliceerd op 13 september 2003 door John ter Meer

Ferrari heeft voor de race van morgen uitstekende zaken gedaan door de pole postition van Michael Schumacher en de derde plek voor Rubens Barrichello. Juan-Pablo Montoya die als laatste naar buiten ging leek de pole voor de neus van de regerend wereldkampioen alsnog weg te kapen, maar waar Montoya in de eerste twee sectoren een fractie sneller was, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. Daarmee een beetje roet in de pasta gooiend bij Ferrari want een een-tweetje was voor het Italiaanse team een droomscenario geweest; Schumacher vanaf de start wegrijdend met Barrichello als buffer voor de rest van het veld.


Michael Schumacher start weer eens vanaf pole position

Het is maar de vraag of de tweede plek van Montoya zo slecht is voor Ferrari. De Williams-BMW coureur moet immers vanaf het vuile gedeelte van de baan starten. Barrichello staat met zijn derde startplaats aan de goede kant en wellicht pakt hij vóór de eerste chicane zijn plek die hij tijdens de kwalificatie aan Montoya verloor weer terug en kan Ferrari in een zetel naar de dubbel, morgen.

Jos Verstappen moest vanmiddag als tweede naar buiten, na Gene die lange tijd de 'virtuele' pole had en uiteindelijk vijfde werd. Jos reed, naar de mogelijkheden, een prima ronde en wist opnieuw Nicolas Kiesa en Zsolt Baumgartner achter zich te houden. Normaalgesproken is dat goed voor een achttiende startplek, maar omdat Fernando Alonso zijn kansen reeds in de eerste chicane vergooide door te spinnen en morgen helemaal achteraan moet starten, schuift Jos een plekje door naar P17. Alonso zal morgen echt wel aan de start verschijnen, gezien zijn prestaties dit weekend. Voor Nicolas Kiesa is dat nog even de vraag want hij eindigde met zijn tijd boven de 107% limiet.