scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag maakte Ken Tyrrell, directeur van de Tyrrell Racing Organisation,...

Gepubliceerd op 20 februari 1998 door Verstappen Info Page

Vandaag maakte Ken Tyrrell, directeur van de Tyrrell Racing Organisation, bekend dat hij terugtreedt als hoofd van het team dat hij in 1960 oprichtte. Zijn zoon, Bob Tyrrell, heeft zich ook teruggetrokken. Technisch directeur Dr. Harvey Postlethwaite, neemt de gecombineerde rol van dagelijks en technisch directeur over. Vorig jaar november werd het team gekocht door het nieuw geformeerde British American Racing team. Ken Tyrrell gaf aan dat het verschil in prioriteitstelling tussen zijn team en dat van British American Racing de reden was voor zijn besluit.


Ken Tyrrell tijdens de Grand Prix van Hongarije in 1997
copyright Tyrrell Racing Organisation

Ken Tyrrell: "Het punt waar we de laatste maand steeds mee zaten was het grote verschil in doelstellingen tussen Tyrrell en British American Racing gedurende het seizoen 1998. Wij bij Tyrrell staan voor ons laatste seizoen in de sport en onze prioriteiten zijn dus meer op de korte termijn gericht dan die van British American Racing, die hun lange termijn toekomst in de Formule 1 plannen." Ken besloot: "Ik moet zeker toegeven dat het een erg moeilijke beslissing is geweest maar ik ben er zeker van dat het de goede is."

Ken Tyrrell startte zijn race-carriere als rijder in het begin van de vijftiger jaren. Tegen het eind van de vijftiger jaren runde hij het Cooper Formule 2 team. In 1960 begon Tyrrell zijn eigen team en reed met auto's in de Formule 2 en 3. In 1967 maakte hij de overstap naar de Formule 1 en heeft sindsdien geen race gemist. Ken maakte sterren als Jackie Stewart en Jean Alesi groot. Jackie Stewart, nu zelf team-eigenaar over Ken: "Zonder Ken Tyrrell zou ik vandaag de dag niet in de Formula 1 actief zijn en zou ik zeker niet de Jackie Stewart zijn die de mensen nu kennen. Los van mijzelf heeft hij meer rijders dan wie dan ook in de Formule 1 grootgebracht. Hiervoor is de racesport Ken heel veel verschuldigd."